09 december 2008

JulekalenderAf Monty Steens' "Københavns overnaturlige Fauna"Det er lidt af et under, at Rundetårn stadig ligger der, for der er snart ikke det overnaturlige folkefærd, der ikke har prøvet at stjæle det.
Listen over forholdsregler mod tyveri er efterhånden ganske lang: Lageret af småkager opretholdes i tilfælde af yggenyg-angreb, poserne med gamle sko skal brændes af, hvis kallikantzarierne gør et nyt forsøg, og vievandet skal bruges mod de underjordiske - men ikke, hvis endnu en flok kåde småengle finder på at stikke til himmels med tårnet. Kirkeklokkerne er naturligvis altid for hånden, hvis der skulle komme trolde, men der er ingen, der ved, hvorfor der ligger en bronzelur i rummet med anti-tyveriremedier.

Selv de skarpeste kritikere af den omtridte kryptozoolog Monty Steens forsøg med at introducere ikke-indfødte arter i Københavns overnaturlige økosystem må indrømme, at Rundetårn ikke blev bortført en eneste gang i den periode, hvor en lille drageflok havde bygget rede på tårnets øverste etage, men siden det lykkedes at jage dem væk, er forsøgene på tyveri bare tiltaget i hyppighed, og der har været tale om at installere en lindorm for at spare på nattevagt-budgettet. Noget helt andet, der giver bestyrelsen søvnløse nætter, er, at den øgede etniske diversitet i København naturligvis også medfører en øget diversitet i kryptofaunaen. Det er kun et spørgsmål om tid, før den første djinn forsøger at fjerne Rundetårn, og det haster med at finde en modforholdsregel inden da.

Ingen kommentarer: