14 december 2008

Hmm - der kom lige en arbejdsjulefrokost og to dages total uentusiasme for hele denne ting I Jordboere kalder "julekalender" i vejen, men julekalenderen er oppe at køre igen - på tre ud af fire hjul i det mindste, men jeg er bange for at det ene af dem er rektangulært. Jeg planlægger dobbelposter to dage i næste uge for at samle efterslæbet op igen... Her er i hvert fald dagens indslag:

JulekalenderMan ser dem ikke ankomme. Deres boder har altid været stillet op et stykke tid, når man kommer forbi, varerne ligger spredt ud på et tæppe eller hængt på en himstregims med mange arme, og de står i deres tunge trøjer og kalder kunder til med høje kvæk og fløjt.

Det er svært at sige, hvem der er deres kunder, og måske sælger de faktisk ikke noget. Deres salgstaktik ser ud til at bestå i at kvidre højt, og måske tiltrækker det de kunder, de vil sælge til - de fleste mennesker myldrer videre ned ad Strøget uden at se to gange på dem. Børn stirrer med snotnæset forbløffelse på folkene, der lyder som fugle, og bliver trukket videre ved ærmet af deres mødre.

Man har ikke set dem ankomme, og man er der ikke, når de går, så man overvejer ind imellem, hvordan de får pakket alle deres varer ned, før de lyner deres fjerham op og forsvinder med bløde vingeslag.

Ingen kommentarer: