03 december 2005

Meget apropos gemmer dagens julekalenderlåge på - Døden, som ikke kunne nøjes med en gæsteoptræden igår.

Det, der så generer mig lidt, er, at Døden har valgt at manifestere sig som en høj brunette i en lang, opslidsed kjole i noget changerende rødt stof og med et cigaretrør af rav. Min tanke var at skildre døden som bureaukrat i jakkesæt og med mappe. Det forekommer mig, at dette er metaforen for vor tids dødsopfattelse, som en ufravigelig, men urimelig regel, der burde kunne omgås med det rigtige papirarbejde. Men Døden havde så andre tanker, og da vi nok må indse at antropomorficeringer af basale naturvilkår har en vis ret til at gøre som det passer dem, har vi her døden med cigaretrør

Døden: Det lyder som titlen på en pulp-krimi
Anne: Du ligner en dame fra en pulp-krimi. Hør, jeg var ikke helt forberedt på, at du ville dukke sådan op, så jeg må skrotte mit forberedte manuskript. Vi tager det ad-lib.
Døden: (Puster en lang, hvid røgsky ud) Fint med mig.
Anne: Så... øh.. Du er altså en kvinde. Er det et nyt faktum? Vi så dig naturligvis som kvinde i Sandman-tegneserierne (bemærk de elegante referencer!), men jeg havde faktisk et indtryk af, at du var gået tilbage til rødderne efter dét?
Døden: Hør, kiddo, jeg har intet professionelt mod Neil Gaiman, men jeg kan ikke tage mig af, hvad han giver sig til at skrive. Han er en voksen dreng, og hvis han har en ting for nuttede goth-piger er det fint med mig, men det er hans sag. Og hele det der manden-med-leen show er - tjah - forrige århundrede. Jeg kunne sige, at jeg valgte det her look for at komme tilbage til den helt basale forbindelse mellem død og (kvindelig) seksualitet, men det er nok mere sandt, at jeg valgte det fordi jeg kunne. All right?
Anne: Aha. Det lyder ret nyt for mig.
(Der lyder et lille "ping" idet Annes bedre vidende manifesterer sig igen)
ABV: Nej det gør ikke, Anne. Det er præcis det, du læste om på biblioteket i sidste uge, mens du ventede på, at det skulle holde op med at regne. Det kan jo ligesom ikke være nyt, når det er dig selv der skriver det hele.
Anne: Hej bedre vidende. Jeg havde faktisk ikke regnet med at se dig igen i denne kalender.
ABV: Jeg havde regnet med at finde dig i gang med noget arbejde, faktisk.
Anne: Skal nok lave det - jeg skal bare liige finde ud af, hvorfor døden går med netstrømper
(Døden ser op fra sine knaldrøde negle, som hun har beundret et stykke tid, krydser sine lange ben og løfter det ene øjenbryn en milimeter)
ABV: Døden går med netstrømper fordi du har læst for meget Raymond Chandler på det sidste.
(Der lyder et lille "pok" efterfulgt af et øresønderrivende brag da Annes trang til at opføre sig fjollet manifesterer sig i superheltekostume med turban. Braget skyldes den flodhest, hun maser Annes Bedre Vidende flad med.)
ATTAOSF: Vantro! Man kan ikke læse for meget Raymond Chandler
Døden: Amen
ABV: (Nedenunder flodhesten) Det her er ufatteligt uretfærdigt.

3 kommentarer:

Sabine sagde ...

Længe leve overspringshandlingerne!

Og glædelig anden advent.

Anonym sagde ...

Længe leve Raymond Chandler!

Anonym sagde ...

... men han er død?