18 november 2005

Det kan altså blive en smule over hækken med de overspringshandlinger. Igår gik jeg amok med en saks og klippede løs i en stabel gamle Guardians for at lave en kollage - som ikke helt blev til noget, da jeg faldt i søvn midt i papirbunken med saks i hånd. Nu har jeg en fin samling af pæne billeder og overskrifter - jeg kan ikke helt overskue hvor meget zeitgeist der er i det, men i det mindste er det sjovt.

Så hvad er de store nyheder herovre? Aner ikke om det kan interessere jer, men:

  • Amerikanernes brug af fosforgranater ("it's not as much a chemical weapon as a building block of life, sah!") mod civile i Irak. Det er vel egentlig ikke chokerende, det er bare så - realitetsbekræftende. Giver det jer ikke en varm fornemmelse indeni, at intet mål af bullshit om "kampen for frihed, demokrati og gratis budweiser" kan ændre de basale regler for menneskelig adfærd?
  • den nye lukkelov for pubber. Vi venter verdens undergang inden for en uge, når briterne kan få lov at drikke døgnet rundt.
  • Tv-serien over Bleak House og, endnu bedre, BBC's historiske drama om Cæsars Rom. Debattet er faktisk ret ophedet: "No woman of her social standing would have anal sex in front of her slaves and there's no archaeological evidence that Roman women shaved their pubic hair." Ah - antikken. Dickens-debatten er noget mere stilfærdig - jeg skal ikke kunne sige hvorfor.
  • Derudover ser anti-- undskyld, "pro-liv"-debatten ud til at være på vej mod en revival, hvilket passer meget godt til den anden debat om, hvorfor britiske kvinder er så egoistiske og nægter at få børn for i stedet at være onde, narcissistiske karrierekvinder. Det er vist konsensus, at mænd er så utilregnelige, at de ikke kan tillægges noget ansvar for de faldende fødselstal.
Derudover skal der laves en ny Toryformand med et håb om at kunne tage magten - og Blair er tilsyneladende mere og mere upopulær. Guardians tegnere afbilder ham i de sidste stadier af rabies, og Times tegner ham bagbundet i en åben grav. Nåja, og sort er den store nye farve (er sort en farve?) og donationer til charities er årets julegavehit. "Skat, jeg købte dig et vandrensningsanlæg og tre geder."

1 kommentar:

Sabine sagde ...

Læst på The Independents hjemmeside i dag: "Inside Blair Force One".

Og de kan ellers også rigtigt godt lide ham...