19 april 2006

Så jeg vågnede i morges og opdagede, at vi skal passe på Miljøet. Altså det der med træer på - ikke det, der er oppe at slås med Arven om at bestemme over jeres hjerner.

De har startet en miljøspareuge på Gården, med hemmeligt politi og hele molevitten, og vi (altså gangens to bossdamer) har bestemt, at vi skal vinde præmien som den mest energibesparende gang. Den ene dame lusker rundt og skruer sparepærer i på toilettet og den anden slukker lyset, hvis folk er for længe i bad.

De har også slukket lyset på gangen, og da lyskontakterne sidder gemt for enden af gangen, må vi famle os frem i tusmørke om dagen og bælgravende efter kl otte. Der er den der nærmest vægtløse fornemmelse af at finde vej i et mørkt rum, mens man strækker armene ud for ikke at gå ind i væggene. Men det mørke, vi har fået på gangen, er nu et meget civiliseret og hensynsfuldt mørke, der ikke spænder ben for en, men virker hyggeligt og tillidsvækkende, lidt som et meget stort dyr med trævlet pels.

Men jeg er nu lidt bekymret - jeg ved at brandinspektørovergårdmestren med ret til at bære samme farer i harnisk, når man lader ting stå for længe på gangen. Mon hun vil bære over med vores mørke? Eller bliver vi til sidst nødt til at skille os af med det? Jeg er ikke sikker på, om det er i stand til at passe på sig selv. Og jeg har ikke plads til det på mit værelse.

1 kommentar:

Sara Elenyetille sagde ...

Mørket må gerne bo hos os! I hvert fald hvis det er så sødt og civiliseret og sødt og hensynsfuldt og sødt som du siger.

Uden for vores soveværelsesvindue er der et køkkenvindue med et fælt lysstofrør der ofte er tændt hele natten, så mon ikke mørket kunne skærme så jeg kan få sovet?

På den anden side har vi allerede Miljøet boende så Tarje og hans bror rigtig kan passe på det. (Så Miljøet behøver du ikke bekymre sig så meget om.) Men jeg tror ikke Miljøet har det så godt med mørke?

For hvad angår Miljøet er det tværtimod kun godt med lidt mere oplysning. (Jeg tror faktisk at dem der går og slukker lyset på din gang, gør Miljøet en bjørnetjeneste?)

Måske kan mørket bo i soveværelset og Miljøet i stuen? Hvad angår badeværelset og køkkenet, må vi håbe vi kan lave en turnusordning der fungerer.